maanantai 25. joulukuuta 2017

Gluteeniton taatelikakku -battle

Anopin leipoma taatelikakku on kuulunut jouluumme toistakymmentä vuotta. Resepti muuntui gluteenittomaksi kymmenisen vuotta sitten, ja onneksi tämä pieni reseptimuutos ei vaikuttanut makuun.

Pidän itse paljon kuivakakuista ja olen ollut laiska niitä leipomaan, kun muutama kokeilu on joskus epäonnistunut aivan totaalisesti. Innostuin kuitenkin kokeilemaan leipomaan gluteenittoman taatelikakun, kun silmiini osui Dan Sukkerin resepti netissä. Tiesin toki, että saamme anopilta hänen leipomaa taatelikakkua.

Jouluaattona laitoimme molemmat kakut pöytään ja siitä alkoi leikkimielinen taatelikakku -battle. Molemmat kakut olivat hyviä, mutta ehkä anopin versio oli maultaan himpun verran täyteläisempi. Kakussa oli käytetty ilmeisesti enemmän taateleita kuin minun versiossa. Perheen nuorin onneksi piti äidin taatelikakusta, yes!

Ensi kerralla lisään taateleita mukaan koko rasian (200 g). Resepti minun taatelikakkuversioon löytyy täältä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti