tiistai 6. kesäkuuta 2017

Nokkospestopasta

Villiyrttikokeilut jatkuvat nokkospestopastalla. Peston tekeminen onnistui kokkailusta innostuneelta koululaiselta. Annoin ohjeeksi käydä keräämässä nokkosia reilusti, ryöpätä ne ja tehdä pesto lähettämäni ohjeen perusteella. Pastan sekaan oli myös keitetty parsakaalia.

Ihana valkosipulin tuoksu tuli minua ovella vastaan, kun tulin töistä. Itse pesto on kuitenkin miedon makuinen, sopi minulle. Helppo ja nopea arkiruoka. 

Nokkonen on erittäinen ravintopitoinen eli oikea tehoyrtti: mm. kalsiumia on enemmän kuin maidossa, C-vitamiinia enemmän kuin applarissa ja rautaa enemmän kuin pinaatissa. Muutamia reseptejä olen tallettanut talteen ja ehkä seuraavaksi kokeilen nokkospizzaa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti