sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Gluteenittomat piparit

Jouluaattomme perinteisiin on kuulut nyt jo useampana vuotena pipareiden leivonta... lapset hoitavat itse taikinan tekemisen aatonaattona ja reippaasti leipovat piparit aattona aamupäivällä. Olemme aikaisemmin koristelleet piparit kaupan sokerikuorutteella, mutta nyt lapset osaavat itse valmistaa tuon sokerikuorutteen, kiitos köksätuntien. Vain keittiön loppusiivous jää minulle... ei haittaa, olen nimittäin "nipo" siivouksessa. :)

Gluteenittoman piparitaikinan ohje on tämä:


2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
n 9 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa


Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva, sekoita rasva hyvin muiden aineiden joukkoon ja jäähdytä. Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Lisää jauho-soodaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pidä taikina yön yli jääkapissa.


Ota taikinasta pala ja kauli se jauhotetulla alustalla ohueksi. Paista piparit 200 asteessa 6-8 minuuttia. Koko vaikuttaa paistiaikaan.
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti