tiistai 1. marraskuuta 2016

Moussaka

 
Minun mieliteot ohjaavat paljon meidän perheen ruokalistaa. Syyslomalla teki mieli munakoisoa ja kun moussakan tekemisestä on vierähtänyt jo pitkä tovi, ajattelin valmistaa tätä herkkua.
 
Munakoisot itketin ja paistoin pannulla, jossain ohjeissa tämä mielestäni tärkeä vaihe on jätetty pois. Lopputulos oli maittava ja erikoismaininnan saa valkokastike, mikä onnistui niin hyvin, että väittäisin sen olevan paras valkokastike, mitä olen syönyt. Miksi se onnistui niin hyvin on suuri arvoitus ... ehkä onnistumisen salaisuus on Oltermanni-juuston jämät, jotka nakkasin sekaan juustoraasteen sijaan.
 
Perhekin tykkäsi Moussakasta, koska toivomuksena oli, että ensi kerralla valmistan se isompaan vuokaan. Minulle se tarkoittaa kaupoille lähtemistä...
 
 

2 kommenttia:

 1. Oi,moussaka olisikin hyvää, viitsisitkö ohjetta laittaa, en ole nimittäin koskaan tehnyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. En muista minkä sivuston ohjetta käytin, mutta tällä sivulla varmaan aika lähelle se, mitä itsekin tein http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/kreikkalainen-moussaka-2/5661382

   Muutama vinkki: perunaa myös mukaan ja ne voi olla myös keitettyjä, ei tarvitse tarkistaa kypsyyttä. Valkokastiketta en tehnyt ihan noin suurilla määrillä, ehkä puolet tuon ohjeen määristä, ja vielä sekaan juuston jämät tai juustoraastetta.

   Onnistut varmasti! :)

   Poista