lauantai 12. marraskuuta 2016

Kermainen kalakeitto

Talvi ja keitot kuuluvat yhteen ja tämä kalakeittoversio on niin nam, nam!
Alunperin tarkoituksena oli tehdä kermainen lohikeitto, mutta ostin vahingossa seitä... pikku vikoja, kala kuin kala.

Keiton juju on fenkoli ja kerma tuo oman täyteläisen lisänsä tähän keittoon. Fenkoli on yksi monista raaka-aineista, joita en osaa käyttää, mutta nyt on löytynyt sille ihan oma paikka tässä kermaisessa kalakeitossa.

Resepti: 
Kuutioi sipuli, purjo, porkkana ja fenkoli. Kuullota voissa noin 10 minuuttia. Kuori ja pilko perunat, lisää ne kattilaan. Seuraavaksi lisää muutama maustepippuri, fenkolinsiemeniä, kaksi laakerinlehteä, merisuolaa sekä kalalientä. Keitä kunnes peruna on kypsä, lisää kala, kerma ja lopuksi tilli.

Jätin tarkoituksella reseptillä määrät pois, meillä tehtiin keittoa sen verran, että keittoa riittää kahdeksi päiväksi eli isoin kattila oli käytössä. Kerrassaan hyvää keittoa!





3 kommenttia:

  1. Tää lähtee kokeiluun ehdottomasti. Aina tulee tehtyä vaan lohikeittoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs olikin hyvää, kertakaikkiaan. Ja aika edullinen ja helppo ihan arkiruuaksikin.

      Poista
  2. Kiva kuulla, että kokeilit tätä reseptiä ja pidit keitosta... todellakin on maukas ja edullinen ruoka!

    VastaaPoista