lauantai 29. lokakuuta 2016

Myskikurpitsapasta

Oranssinen myskikurpitsa sopii kivasti halloween-viikonlopun lounaan raaka-aineeksi. Kurpitsa on minulle vieras, en muista tehneeni ruokia tai leivonnaisia, missä olisi kurpitsaa. Näin kauden ollessa meneillään mielenkiintoisia reseptejä osuu silmiin lehdissä ja netissä todella paljon. Olisipa kiva tehdä kurpitsapiirakka marenkikuorutteella... ehkä joskus!

Aloitan kurpitsaan tutustumisen pastaruuasta, kun sekaan tulee vuohenjuustoa niin varmasti on tiedossa maukas pastaruoka. Pilkottu kurpitsa kypsyy helposti uunissa sipulin kanssa, päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. 200 astetta ja noin 45 minuuttia. Ja minun yrittini oli jälleen kerran korianteri... vielä ei ole kyllästymisen merkkejä tähän maukkaaseen vihreään. 

Kypsä kurpitsa on miedon makuinen, tuli mieleen bataatti... ei ehkä niin makea maultaan kuitenkaan. Meille valmistui täyttävä ja maukas lounas pitkän ulkoilun tuoman nälän taltuttajaksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti