keskiviikko 3. elokuuta 2016

Välimerellinen kalakeitto ja yrttitahna

Lomalla jaksan hieman enemmän panostaa uusien reseptien testaamiseen. Makaroonilaatikkoa tarjoiltiin eilen, joten tänään oli se testailupäivä. Tämän välimerellisen kalakeitto resepetin löysin uusimmasta Pirkka-lehdestä. Hieman jouduin raaka-aineita muuttamaan, kun kirsikkatomaatit olivat jääkaapista hävinneet... ja kyllä perunaa tarvitaan ruokaisaan kalakeittoon.

Yrttitahna on ihana lisä liemeen, kun sen sen lautasella sekaan sekoittaa, nam!




Ohje: 
lohta
2 -3 nippusipulia
fenkolia
perunaa
porkkanaa
kukkakaalia
kalafondia
suolaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
tilliä

Kuullota sipuli ja fenkoli pannulla. Kaada kattilaan ja keitä perunoiden kanssa noin 5 minuuttia, lisää fondi, suola, laakerinlehdet ja mustapippuri. 
Lisää porkkana-nauhat ja pieneksi paloiteltu kukkakaali. Keitä lisää noin 5 minuuttia. Lisää lohi, sitruunanmehu ja tilli. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Yrttitahnan ohje:
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 ruukkua persiljaa
1 rkl kapriksia
1/2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi

Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti