keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kana-chorizopata


Tätä pataruokaa sain maistaa ihanan ystäväni luona espanjassa ja muutaman kerran olen sitä itsekin tehnyt. Resepti löytyy (click) ystäväni ruokablogista, Annin ruokaherkut.

Voihan pataruokaa kuvailla sanoilla "samettisen pehmeä maku"? Jouduin jättämään pois muutaman mausteen, ne tulisimmat, mitä ohjeessa on... puolitoista tuntia uunissa hauduttamista. Nam!

Pataruuat ovat arjen pelastajia, niistä riittää syötävää kahdeksi päiväksi ja töihin evääksi... harmillisesti vain pataruokia tulee tehtyä hyvin harvakseltaan. Tunnustuksena täytyy sanoa, että en osaa tehdä mureaa karjalanpastia tai muita punaisen lihan pataruokia ja siksi ne ovat jääneet paitsioon meidän keittiössä. Lähinnä meillä tehdään pataruuat valkoisesta lihasta, meidän perheen kestosuosikki on Ranskalainen kanapata, ohje siihen löytyy tämän postauksen kautta (click).




4 kommenttia:

  1. Mä laitoin nyt tuon ranskalaisen kanapadan odottamaan talvi-ilmoja, kun uunia on ihan pitää päällä kauan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskalainen kanapata on kokeilemisen arvoinen pataruoka :)

      Poista
  2. Oi vaikuttaa ihanalta, täytyypäs kokeilla. Etenkin talvella on kiva tehdä näitä pataruokia kun voi leivinuunissa haudutella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan tätä pataruokaa ja hyvin kypsyneenä leivinuunissa... on takuu mureeta ja pehmeän makuista.

      Poista