torstai 5. toukokuuta 2016

Raakasuklaakakku

"Taivaallisen hyvä raakasuklaakakku"... näin lukee ohjeessa, minkä sain työkaveriltani ja pitää paikkansa. Uskallan väittää, että tämä on paras raakakakku, mitä olen maistanut. Yleensä raakakakut ovat tiivistä tavaraa ja jäävät kitalakeen kiinni, mutta tämä kakku on mielestäni lähellä moussemaista rakennetta. Ja mikä parasta, helppo tehdä!
 
Ohje (alkuperäisin kuulemma jostain ruokablogista)
Pohja:
noin 1 dl pähkinöitä (puolet manteleita ja puolet pekaaninpähkinöitä)
7 pehmeää kivetöntä taatelia
noin 1 tl raakakaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
 
Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kylmenemään täytteen teon ajaksi. Me teimme kaksi kertaa tuon pohjan, koska irtopohjavuoka oli isompaa kokoa.
 
Täyte:
3 dl cashewpähkönöitä (liotettuna)
1,5 dl sulaa kaakaovoita (sulaa kätevästi kattilassa)
2-3 pientä tarpeeksi pehmeää avokadoa (olisi voinut olla neljäskin)
1 dl hunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl sulaa kookosöljyä
 
Kaada kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi ja sileäksi mössöksi. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti