sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Gluteeniton marjapiirakka

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi leiponut marjapiirakkaa ja pakastimesta löytyy vielä viime kesäisiä marjoja... ohjeen löysin Pullahiiren leivontanurkka- blogista, mistä kopioin alle ohjeen. Helppo ja nopea ohje pellilliseen herkullista ja mehevää piirakkaa... riittää isommallekin porukalle. 

Pohja
200 g voita
8 dl jauhoja (gluteeniton)
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeia (laittaisin reilusti vähemmän seuraavalla kerralla)
4 1/2 kermaa
2 kananmunaa

1 l marjoja

Murukerros (puolittaisin aineet seuraavalla kerralla)
60 g voita
2 dl jauhoja (gluteeniton)
1 dl sokeria

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään, lisää kulhoon kerma, munat sekä voisula. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uuninpellille leivinpaperin päälle.

Ripottele marjat piirakkapohjan päälle. Valmista murukerros; mittaa kulhoon sulatettu voi, jauhot ja sokeri. Nypi ainekset käsin tasaiseksi muruksi ja ripottele muru marjojen päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti