sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tortilloita, pataleipää ja bataattiranskalaisia

Erikoisruokavalio voi tuntua haasteelliseslta ja sitä noudattava saattaa tuntea joutuvansa luopumaan monesta herkusta... gluteenitonta ruokavaliota noudattavan ei mielestäni enää tarvitse monesta ruuasta tai herkusta olla paitsi... ehkä ruisleivän maku on sellainen, mihin ei olla keksitty ihan täysin korvaavaa tuotetta vaikka tummia gluteenittomia leipiä onkin tarjolla.

Koska perheessä on kaksi henkilöä, jotka joutuvat noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota niin on aina suuri riemu, kun löytää reseptin gluteenittomaan ruokaan/leivontaan, mitä ei ole aikaisemmin hoksannut kokeilla ja lopputulos on ollut onnistunut. Yksi tällainen uusi löytö on alkuvuonna suuren suosion blogeissa saanut pataleipä. Helppo resepti, jota voi itse säveltää erilaisilla jauhoilla ja siemenillä... onnistuu aina! Ohje pataleipään kuvien lopussa.

Toinen uusi löytö oli resepti gluteenittomille burrito tai tortilla letuille. Todella helppo resepti ja tehdä lettuja, kyllä meillä oli tyytyväisiä ruokalijoita, kun näitä valmistimme perjaina iltana. Täytteeksi teimme jauheliha/papu/tomaattisalsa -seoksen ja lopuksi laitoimme täytetyt letut uunivuokaan ja kuorukkeeksi Turkkilaista jogurttia ja juustoraastetta. Minulla on korianterikausi menossa, joten silpuin päälle vielä runsaasti korianteria. Ohje letuille löytyy täältä.

Gluteeniton burrito/tortilla.

Ihanan rapeakuorinen pataleipä.

Yksi trendiherkkukokeilu on ollut bataattiranskalaiset, valmistin näitä nyyttäri-illanistujaisiin ja tein myös aiolia... olivat menestys! Aioli on tuntunut hankalalta tehdä itse, mutta kunhan muistaa käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita niin onnistunut lopputulos on taattu. Kun olen sauvasekoittimella suurrauttanut valkosipulin, keltuaiset ja öljyn sopivaksi seokseksi, lisään hieman suolaa ja ketsuppia. Aioliin saa kehitettyä myös himon! :)


Bataattiranskalaiset ja aioli.

Pataleipä ohje:

7 dl jauhoja
3 1/2 dl vettä
2 tl suolaa
1/2 tl kuivahiivaa

Sekoita illalla aineet kulhossa (olen käyttänyt taikinakoukkuja sekoittamiseen), 
laita kelmu kulhon päälle ja jätä yksi huoneenlämpöön.

Aamulla laita pata uuniin 225 asteeseen puoleksi tunniksi, paista leipää kansi päällä 30 minuuttia ja 
ilman kantta 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niiiiin hyvältä kaikki, nam!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos noista kaikista resepteistä t. yks gluteeniton. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos löysit mieleisiä reseptejä ja tervetuloa lukijaksi... kiireiden vuoksi on nyt ollut hieman hiljaisempaa.
      Tein vastavirerailun kivaan blogiisi.

      Poista