tiistai 1. syyskuuta 2015

Big city

"Matkailu avartaa maailmaa" on kliseinen, mutta toimiva sanonta ja viimeisimmän työmatkani jälkeen mielessä on pyörinyt paljon ajatuksia... miten hyvin meillä täällä Suomessa on asiat ja toisaalta mitä voisimme oppia muilta. 

Chicago oli mielestäni kodikas suurkaupunki, korkea rakennukset tekivät vaikutuksen ja keskustan läpi virtaavan joen väri oli upean turkoosin sininen... ehkä kaupungin harmaat rakennukset saivat veden värin loistamaan. Kauppoja keskustan ostoskadulla oli maltillisesti, ne tärkeimmät brändit olivat edustettuina. Houkutuksia riitti ja luottokorttilaskua kauhulla odotan. 

Keskustan kaduilla oli kodittomia, myös kouluikäisiä lapsia. Rahankerjääjiä näkyi myös, kertoivat tarinansa isolla lapulla... miten erilaisia kohtaloita tavallisilla ihmisillä voi olla! 

Mistä pidän amerikkalaisissa on ihmisten "arki"kohteliaisuus. Vaikka tämä kohteliaisuus on hieman pinnallista ja hassua meidän suomalaisten korvaan, kun kassalla kysytään "How are you today?" eikä todellista vastausta halutakaan kuulla niin silti pidän siitä. Myöskin kiitos sanaa käytetään erittäin paljon. Itse kaipaan enemmän tällaista amerikkalaista avoimuutta ja sosiaalisuutta, suomalainen jurous on jo aikansa elänyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti