sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kuusenkerkkäsiirappi

Innostuin eilen keittämään kuusenkerkkäsiirappia... olen oppinut tuntemaan tämän herkun äidiltäni, enkä ole koskaan aikaisemmin sitä itse tehnyt. Ihanaa jäätelön kanssa, mutta toimii myös esim. suklaakakun ja mansikoiden seurana. 

Valmistus vie hieman aikaa, mutta on hyvin yksinkertainen... minulla tuli reilu satsi siirappia näillä määrillä:

7 dl kuusenkerkkiä
7 dl vettä
7- 9 dl sokeria (menin sekaisin laskuissa)

Ensin huuhtelin keräämäni kuusenkerkät ja sitten kiehauttelin niitä veden kanssa kaksi tuntia. Siivilöin kerkät pois ja lisäsin sokerin liemeen, toiset kaksi tuntia keittämistä. Jäähtyessään liemestä tulee siirappimaista ja kaadoinkin kuuman liemen valmiiksi lasipulloon ja/tai lasipurkkiin, jotka saa tiiviiksi.




2 kommenttia:

  1. On muuten tosi hyvää, äitini sitä on keitellyt joskus keväisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsin täydellisen suklaakakun reseptiä, päälle kotimaisia mansikoita ja tätä siirappia... voisi olla täydellinen makunautinto!

      Poista