sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Raaka-aineilla on väliä

Tänään olemme neidin kanssa leiponeet urakalla... koska puolet perheestä tarvitsee noudattaa gluteenitonta ruokavaliota niin leivoimme gluteenittomia sämpylöitä. Yleensä emme leivo erikseen gluteenia sisältivä levonnaisia tai ruokia, mutta tänään ajattelin leipoa myös ihan tavallisia sämpylöitä. Ja keskimmäisestä kuvasta voi jo suoraan nähdä, että etummaiset sämpylät ovat gluteenittomia. Gluteenittomat eivät kohonneet ihan samanlailla kuin vehnäjauhoa sisältävät sämpylät... mutta maultaan vievät voiton tavallisista sämpylöistä. Molemmat sämpylätaikinat teimme valmiista sämpyläjauhoseoksesta. kun ne olin joskus ostanut ja löytyivät valmiiksi kaapista. Gluteenittomaan taikinaan lisäsimme hieman tattarijauhoa, mikä myös lisää sämpylöihin makua.

Sämpylöiden lisäksi neiti leipoi vielä suklaa muffinsseja. Oikeastaan kiva viettäää päivää leipoen!

Lounaalla tein lisukkeeksi luomuparsakaali pekoni-salaatin... ja parsakaalin varren käytin vihermehuun (se taustalla oleva oranssin värinen juoma). 

Tässäpä meidän perheen sunnuntain syömiset!




2 kommenttia:

  1. Näyttää oikein herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia ovat... vielä taidan yhden sämpylän ottaa iltateen kanss!

      Poista