sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Helppo näkkileivän ohje

Neidin kanssa olemme viettäneet äiti-tytär viikonloppua, kun perheen miehet ovat pojan lätkäturnauksessa Riga:ssa. Perjantaina neiti oli oppinut kaverinsa luona tekemään tätä suosittua näkkileipää (gluteenittomia) ja kotona piti heti kokeilla tehdä näitä lisää. Ovat kyllä hyviä ja helppotekoisia. Resepti yhteen pellilliseen on tämä:

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2,5 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni 150 astetta (kiertoilma), sekoita kaikki kuivat ainekset, kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita massaksi. Kaada massa pellille ja laita käsi esim. pakastepussiin ja painele taikina tasaiseksi pellille ja ripottele päälle sormisuolaa. Anna olla uunissa noin 25 min.

Maistuu iltateen kanssa erinomaisen hyvältä... varsinkin, kun ensin on käynyt saunassa ja pitänyt naamalla kunnon kasvonaamiota ja, kun on rasvannut ja hoitanut itsensä ns. päästä varpaisiin! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti