sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Home made aioli

Ruoka-aiheinen postaus jälleen kerran... innostun niin helposti asioista (nykyisin se on minulle uudet itsevalmistetut ruuat)  ja sitten siitä pitää kertoa kaikille.

Muutama viikko sitten halusin kokeilla valmistaa itse aiolia, tuota espanjalaisten herkkua... maistuu niin hyvältä uunissa valmistettujen lohkoperunoiden kanssa. Mieheni osaa tehdä aivan erinomaisia lohkoperunoita (click). Espanjassakin aiolia tarjotaan ranskalaistenperunoiden kanssa. 

Aiolin tekeminen on helppoa ja nopeaa, täytyy vain varmistaa, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä. 

1-2 valkosipulin kynttä
2 keltuaista
rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
1 rl ketsuppia

Ensin sauvasekoittimella sekoitetaan valkosipuli ja keltuaiset mahdollisimman hyvin, sitten tilkka öljyä ja sauvasekoitin surraamaan... lisää öljyä ja sauvasekoitin saa tehdä lisää töitä. Loput aineet sekaan ja olen ne sekoittanut lusikalla.

Tänään meillä tarjottiin aiolia riisin ja vihannes-lohisekoituksen kanssa, nam!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti