perjantai 4. heinäkuuta 2014

Lemon pie

Mieleni on tehnyt kokeilla leipoa jotain kondensoidusta maidosta, mikä on minulle oudompi tuote. Kotiblogi lehdestä nro 1 otin ohjeen tähän Lemon pie-piirakkaan, mikä löytyy Voikukkapelto-bloggaajan jutusta.

Ohje on hyvin helppo, jopa yllättävän helppo ja piirakka makea. Pohjassa en käyttänyt Digestive-keksejä vaan gluteenittomia suklaa-keksejä… makeasta pohjasta johtuen piirakka oli tuhdin makea. Pienen palan jälkeen ei enää tee mieli muuta makeaa herkkua. :)





Ohje:

Hienonna keksit ja lisää joukkoon margariini. Paista pohjaa 10 min. 150-asteessa leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuuassa. Anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa vielä muutama minuuutti. Lisää sitrusmehu ja kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 10 minuuttia 175-asteessa. 
Tarjoa viileänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti