torstai 1. toukokuuta 2014

Gluteenittomia munkkeja

Mies leipoi meillä tänään gluteenittomia munkkeja sillä aikaa, kun minä olin neidin kanssa ratsastustunnilla. Ystäväni antoi vinkin tähän reseptiin, mikä löytyy täältä. Näiden tekeminen oli kuulemma helppoa  ja voin todeta, että hyviä olivat. Arvaatteko montako söin?

Tässä vielä resepti itsellekin muistiin:

500 g luomurahkaa
50 g luomuvoita
1 luomu muna
1,5 dl intiaanisokeria
hieman vanilijaa
2,5 tl leivinjauhetta
4-5 dl gluteenittomia jauhoja

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rahkan joukkoon voisula sekä kananmuna. Laita monitoimikoneeseen lapavatkain ja lisää rahkaseoksen joukkoon kuivat aineet. Vaivaa 5 minuuttia.  Anna levätä parikymmentä minuuttia. Lämmitä kattilassa sopiva rasva n. 180 asteeseen. Pyörittele tahmeasta taikinasta kahdella lusikalla sopivia palleroita ja pudottele varovasti suhteellisen kuumaan rasvaan. Muista, että munkit turpoo kivasti, joten älä täytää kattilaa liian täyteen. Paista munkit kypsiksi, kauniin kullanruskeiksi. Nosta munkit talouspaperilla peitetyn lautasen päälle. Anna munkkien jäähtyä jonkin aikaa. Sokeroi vielä aavistuksen lämpimät munkit erikoishienolla sokerilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti