tiistai 18. helmikuuta 2014

Kermakakku

Neidillä on tänään syntymäpäivä ja leivoimme yhdessä kermakakun... ihan perinteisen kermakakun. Tällainen yksinkertainen peruskakku on minun suosikki ja vaikka lapset toivovat aina välillä ihania fantasia-kakkuja synttäreilleen, tämä äiti jääräpäisesti tekee tällaisen simppelin kermakakun. Joskus panostamme hieman enemmän koristeluun, mutta tänään mentiin tämän näköisellä koristelulla. 

Kakkupohjaksi paistoimme 6 munan gluteenittoman kakkutaikinan ja väliin teimme mansikkamoussea: 

5 dl vispikermaa
4 dl mansikoita
1,5 - 2 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria 
5 liivatelehteä
0.5 dl vettä.

Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Sulata mansikat ja painele niistä ylimääräinen neste pois siivilän läpi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Sekoita liivateseos mansikoiden joukkoon ja sekoita sitten mansikkaseos kermavaahdon joukkoon.

Sitten pian herkuttelemaan!



4 kommenttia:

  1. Onnea neidille! t. Hartsa ja poppoo =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä kerron onnittelut neidille! Terkkuja teidän koko poppoolle! :)

      Poista
  2. ihania kuvia sinulla täällä! Herkullinen kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tärkeintä oli saada aikaiseksi herkullinen kakku ja siinä onnistuimme. :)

      Poista