lauantai 25. tammikuuta 2014

Gluteenittomat korvapuustit

Meillä on tällä viikolla taas leivottu urakalla, neiti leipoi viikolla omenapiirakan ihan itse ja pojan vaatimuksesta vielä toisena päivänä piti vielä leipoa mustikkapiirakka. Tänään vuorossa oli miehen ja pojan leivontahetki ja uunista tuli ulos gluteenittomia korvapuusteja.

Pullan leipominen on ehkä haasteellisin leivonnainen gluteenittomassa leivonnassa. Olemme kokeilleet muutamia erilaisia taikinareseptejä, mutta tämä ohje on aivan ykkönen:

Gluteenittomat korvapuustit

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1,5 tl psylliumia
1 muna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g margariinia
n. 5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Täyte: margariinia, sokeria, kanelia
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.

Lisää muna, sokeri, mausteet, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikina sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti.  Lisää loput jauhota ja vatkaa vielä muutama minuutti. 

Kaaviloi taikina noin 35 - 40 cm kokoiseksi levyksi. Voitele levy margariinilla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi ja leikkaa vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin ja paina peukalolla pullan päältä pohjaan asti.

Kohota leivinpaprein päällä pellillä ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 10 - 14 minuuttia.

Herkuttele uunituoreella pullalla!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti