torstai 26. joulukuuta 2013

Perinteinen Crème Brûlée

Se on samettisen kermaisaa, se on makeaa… se on perinteinen Crème Brûlée!

Neiti on vaatinut saada tehdä tätä herkkua jo jonkin aikaa ja aattona neiti teki meille tätä jälkiruuaksi. Ohje on maku.fi sivustolta:

4 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa
1/5 kpl sitruunaa (kuorta suikaleena)
6 kpl keltuaisia

Kuorrutukseen 3 rkl sokeria.

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kattilaan ja lisää myös tanko kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Siivilöi kuuma seos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

Jaa seos annosvuokiin ja nosta ne toiseen uunivuokaan, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunun alatasolla noin 60 min. 150 asteen lämmössä.

Kuorrutuksen voi tehdä kuumentamalla uunin grillivastukset kuumiksi. Nosta annosastiat uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki. Ole tarkkana, ettei sokeri pala. 

Tarjoile heti tai seuraava päivänä. Itse pidin seuraavan päivän viileästä vanukas versiosta.




4 kommenttia:

  1. Mun bryleet on aina jääneet liian löysiksi. Toi näyttää tosi onnistuneelta. Tätä ohjetta siis voisi kokeilla kun on hyväksi todettu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin brylee oli heti uunista otettuna hieman löysä, mutta yön yli jääkaapissa olleena kauniisti lohkeava... ja kylmänä enemmän mun makuun!

      Poista
  2. Meillä oli tarjolla samaista herkkua aattoiltana :) Vaihtelua riisipuurolle tai luumukiisselille (mun inhokki :) ).. Leppoisaa tapaninpäivän iltaa - ihan jees että huomenna alkaa taas arki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arki on tervetullut... loppuu myös tämä herkuttelu muutamaksi päiväksi!
      Rentoa iltaa! :)

      Poista