keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Gluteenittomat piparit

Aatonaattona neiti valmisti itse gluteenittoman piparitaikinan, joka sai yön yli maustua ja kovettua jääkaapissa. Aattona pipareiden leivonta piti molemmat lapset kiireisinä ja odottavan aika ei tuntunut niin pitkältä mukavan puuhan parissa. 

Lapset itse kaulitsivat ja paistoivat piparit… selviytyivät urakasta niin upeasti yhdessä! Koristelimme vielä muutamia pipareita mummille ja ukille vietäviksi. 



Piparitaikinan ohje on tämä:

2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
n 9 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva, sekoita rasva hyvin muiden aineiden joukkoon ja jäähdytä. Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Lisää jauho-soodaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pidä taikina yön yli jääkapissa.

Ota taikinasta pala ja kauli se jauhotetulla alustalla ohueksi. Paista piparit 200 asteessa 6-8 minuuttia. Koko vaikuttaa paistiaikaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti