keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Granaattiomena vinkki

Viikonloppuna sain vinkin, miten granaattiomenasta saa helposti hedelmät pois ilman, että keittiön seinät ovat pieniä punaisia läikkiä täynnä. Omenaa pitää pyöritellä käden alla ja sen oikein tuntee, kun hedelmät irtoavat kuoresta... rutisee käden alla. Sitten heldelmä halkaistaan ja puukauhaa koputtamalla kuoreen alkavat hedelmät tippumaan pois. Helppoa!

No, ihan näin helposti homma ei itselläni mennyt, mutta kyllä mä "jujusta" sen verran sain kiinni, että helpoimmin kuin koskaan sain hedelmät irti kuoresta. Tätä kuorintatekniikkaa pitää vielä harjoitella!

Granaattiomenan hedelmät söimme lasten kanssa ihan sellaisenaan... mutta jo nyt tekisi mieli hedelmää lisää vaikkapa jonkun hyvän juuston kanssa tai lisukkeena salaatin joukkoon. 


8 kommenttia:

 1. Mun blogista löytyy linkki opetusvideoon vielä :-)
  http://ruokaresepteja.blogspot.fi/2013/11/couscous-granaattiomenalla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä tsekkaamassa tuo video, kun ei vielä ihan koputtamalla hedelmät kuoresta pudonneet! :)

   Poista
 2. Snam = siis nam! Nuo on niin hyviä, ja nyt kun mainitsit ne vielä juuston kera, niin vesi herahti kielelle! En ole tuollaista kierittämis-hommaa kuullutkaan, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulava lintukoira tuon mainion vinkin antoi ja pitihän sitä heti kokeilla... ja laittaa jakoon!

   :)

   Poista
 3. Nam, granaattiomenaa! Sopii myös lihan kanssa :)
  http://www.pulla-akka.com/2013/03/revitty-lammas.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revitty lammas olisi kokeilemisen arvoinen juttu... näyttää niin herkulliselta!

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, granaattiomena on ihanaa (erityisesti sen juuston kanssa) mutta monta kertaa skippaan sen ostamisen juuri tuon työläyden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika on pyytänyt monesti ostamaan granaattiomenan ja olen torpannut pyynnön samasta syystä... liian työlästä ja sotkuista. Sotkua tuli paljon tänäänkin, mutta hedelmien irrottaminen oli astetta helpompaa. :)

   Poista