lauantai 12. tammikuuta 2013

Suunnitelmallisuutta...

... tarvitsisin enemmän, jotta eilinen "vain valot" jääkaapissa tilanne ei toistuisi kovin usein. Tänään jääkaappia on täytetty ja minulla on vähintää maanantaille jollei jopa tiistaille asti suunniteltu, mitä ruokaa laitetaan ja tarvittavat ruoka-aineet ostettuna (vain lasagne levyt unohtui ostaa). 

Silloin, kun ei ole seuraavien päivien ruoka suunniteltuna tai tehtynä valmiiksi, tulee nälissään napsittua suuhunsa mitä sattuu tai sorruttua valmisruokiin (onneksi ei kovin usein) ja se ei ole hyvä, jos yhtään yritän saada "jenkkakahvoja" pienemmäksi. Myös karkkia ja muuta sokeripitoista tulee tällöin ihan turhaan syötyä.

Meillä perheessä pitää noudattaa gluteenitonta ruokavaliota ja löysimme tänään Pirkan uunituoretta leipää. Näitä oli kahta erilaista ja neiti valitsi tuon "ranskaleipämäisen" version... siis hyvin vaalean leivän. OK vaihtelua pakasteleipiin!

Pirkan ruokalehdestä löysin yhden mielenkiintoisen reseptin,Venäläinen lohikeitto. Näin talvella tekee mieli keittoruokia ja uskon, että tämä keitto on hyvää!
  Meillä on tällä hetkellä ihanan huumaava tuoksu, joka tulee uunissa muhivasta Ranskalaisesta kanapadasta (löytyy Yhteishyvän resepteistä). Meidän Junior master chef oli tänään vauhdissa ja isän kanssa valmistivat tämän ihana ruuan, jota tarjotaan riisin kanssa. 

Kyllä helpottaa, kun on ruokapuolen asiat muutamaksi päiväksi kunnossa. Huomaatteko sen huonon omantunnon, joka minulla on eilisestä... kyllä meillä ruokaa sai, mutta se oli pakaste pizzaa, iltapalaksi sipsejä yms.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti