torstai 9. elokuuta 2012

Macarons

 


Halusin kokeilla herkullisten Macarons-leivosten tekemistä... ei ollutkaan niin helppoa saada kauniita ja saman kokoisia puolikkaita ilman vuokaa. Itse taikina on helppo tehdä, mutta minulla todellakin tuotti haastetta pursotus, mikä lopulta meni siihen, että lusikalla laitoin nokareita pellille. Kaikki nokareet olivat eri kokoisia, joten paistamisessa piti olla tarkkana... muutama isompi jäikin hieman pehmeäksi sisältä.

Täytteeksi laitoin mascarponea ja situunan makuista tuorejuustoa sekä hieman raastoin sitruunan kuorta joukkoon! Todella hyvä täyte myös kääretorttuun!

Kauniita näistä minun Macarons-leivoksista ei tullut, kovin ovat hailakan värisiäkin, mutta hyviä ovat... sehän on tärkeintä!

Käytin Risentan tekemää ohjetta:
125 g mantelijauhoa
225 g tomusokeria
4 munanvalkuaista
25 g sokeria
kaakaojauhetta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti