perjantai 10. elokuuta 2012

Kääretorttu tattarijauhoista

Tattarijauhoista tulee todella hyvän makuinen kääretorttupohja. Maku on paljon voimakkaampi kuin vehnäjauhoissa... meidän perhe tykkää. Täytteestä voi sitten tehdä hieman "imelämpää" kuten minä tein tähän versioon täytteen mascarponesta ja sitruunatuorejuustosta (raastin joukkoon lisäksi hieman sitruunan kuorta ja notkistin hieman maidolla). Koska meillä oli vielä tuoreita mustikoita niin laitoin niitäkin täytteen sekaan. Nam!

Ohje kääretorttuun:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi vaahtoon. Kääntele soes varoen tasaiseksi. Paista 225- asteessa noin 7-8 minuuttia. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle vetäytymään muutaman tunnin tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti